Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν από σήμερα γίνονται μέσα στην ιδιαίτερη χρονική συγκυρία όπου η επίθεση της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας ενάντια στους εργαζομένους συνδέεται άρρηκτα με την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλλουν κομμάτια του μεγάλου κεφαλαίου (χαρακτηριστικότερο το εφοπλιστικό) με εργαλείο την φασιστική παρακρατική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής». Τόσο η εργοδοτική όσο και η φασιστική τρομοκρατία έχουν τον ίδιο σκοπό, να εκφοβίσουν όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται. Και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση αποτελεί αρωγό αυτών των επιθέσεων μέσω κομματιών του κρατικού μηχανισμού. Από τα παραπάνω προκύπτει σαν αναγκαιότητα η απάντηση που θα δοθεί να έχει ένα μέτωπο αλλά να είναι ταυτόχρονα και πολυδιάστατη τόσο υπερασπιζόμενη τις εργατικές κατακτήσεις που ξηλώνονται, η μία μετά την άλλη, όσο και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαού.

Αγωνιζόμαστε:
Να μην κλείσει ούτε ένα σχολείο, ούτε ένα νοσοκομείο.
Κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί. Λέμε όχι σε κάθε είδους μέτρο διαθεσιμότητας ή κινητικότητας της κυβέρνησης που αποτελούν προθάλαμο για την απόλυση  εργαζομένων.
Όχι στα νέα μέτρα της τρόικας, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ταυτόχρονα μαχόμαστε για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών:
Την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Την εξάρθρωση της φασιστικής και εγκληματικής συμμορίας της "Χρυσής Αυγής".
Εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας που αποτελούν φωλιά παρακρατικών συμμοριών.
Έλεγχος και εκδημοκρατισμός όλων των κρατικών υπηρεσιών οι οποίες μέσω της μη εφαρμογής της υπάρχουσας νομοθεσίας επιτρέπουν την ύπαρξη και την δράση  φασιστικών ομάδων

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η δημιουργία ενός κοινού μετώπου όλων των απεργών αλλά και συνολικά των εργαζομένων των ανέργων, των φοιτητών, των συνταξιούχων με τέτοια αιτήματα που δεν θα περιορίζονται μόνο στις σπουδαιότατες ανάγκες κάθε κλάδου αλλά που θα αμφισβητούν συνολικά τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και των προηγουμένων, τις πολιτικές που οδηγούν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και εκατοντάδες στην ανέχεια και την φτώχεια.

Διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση όλων των μνημονίων και την έξοδο της τρόικας από την Ελλάδα
  • Την μονομερή διαγραφή του χρέους
  • Την εθνικοποίηση με παράλληλο εργατικό έλεγχο τόσο των τραπεζών όσο και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα (ενέργεια, ορυκτός πλούτος, τηλεπικοινωνίες, τρόφιμα κ.α.)
  • Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και φορολογική ελάφρυνση των λαϊκών εισοδημάτων
  • Δήμευση της περιουσίας όλων των off shore εταιριών
  • Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Μαζικά, οργανωμένα, ενωτικά και αποφασιστικά μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους.
Να συμβάλλουμε για την επιτυχία όλων των απεργιών.
Όλοι στον δρόμο!

23-09-2013
Σύλλογος διαδοσης της μαρξιστικής σκέψης "Γιάννης Κορδάτος"