Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Εκδήλωση για την Παλαιστίνη με τη συμμετοχή του ΠΑΚΣ, Κυριακή 15/12, 19:00. Βερατζέρου 13, 5ος ορ., Εξάρχεια


Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός(Π.Α.Κ.Σ.), το Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο "Ιντιφάντα" και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστίνιων Πολιτικών Κρατουμένων "Σαμιντούν", καλούν σε εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 7μμ (Βερατζέρου 13, 5ος ορ., Εξάρχεια).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μοχάμεντ Κατίμπ, συντονιστής του Δικτύου Σαμιντούν στην Ευρώπη.

Παρεμβαίνει μέσω βίντεο ο Παλαιστίνιος συγγραφέας και ακτιβιστής του κινήματος για μποϋκοτάζ στο Ισραήλ(BDS), Khaled Barakat. Ο Barakat έχει στοχοποιηθεί από το ισραηλινό Υπουργείο Στρατηγικών Υποθέσεων και με την πρόσφατη απαγόρευση κάθε πολιτικής του δραστηριότητας στην Γερμανία

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης των Παλαιστινίων είναι ένα διεθνές δίκτυο ακτιβιστών που εργάζονται για την οικοδόμηση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους κρατούμενους στον αγώνα τους για ελευθερία. Το Σαμιντούν εξελίχθηκε από την απεργία πείνας των Παλαιστινίων φυλακισμένων στις ισραηλινές φυλακές τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2011, βλέποντας την ανάγκη για ένα ειδικό δίκτυο υποστήριξης Παλαιστινίων κρατουμένων. Επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της φωνής των Παλαιστίνιων κρατουμένων, πρώην κρατουμένων, των οικογενειών των κρατουμένων και των Παλαιστινίων υπέρμαχων δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταφράζοντας και διανέμοντας ειδήσεις, συνεντεύξεις και υλικό από την Παλαιστίνη.