Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ" ΛΑΡΙΣΑΣ




Πολιτική εκδήλωση



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ, διοργανώνει πολιτική εκδήλωση την Τρίτη 25/02/2014 και ώρα 7.00 μ.μ. σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου METROPOL στον 6ο όροφο. Με θέματα και ομιλητές:




         "Οικονομική κρίση και ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων", με ομιλητή τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΤΣΑΡΟ, ΔΡ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.

·      "Η ανάγκη του Λαϊκού Μετώπου και η διέξοδος από την κρίση", με ομιλητή τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΤΣΩΝΗ, ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.



Σήμερα ταλανιζόμαστε από πρωτοφανή και πολυποίκιλη επίθεση της βάρβαρης συμμαχίας κεφαλαίου-κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα την Ελλάδα και είναι υπεύθυνα για την σημερινή κατάσταση βαρβαρότητας που βιώνει ο λαός μας, οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συναίνεσαν σε αυτή την πολιτική, αλλά και πολιτικές και συνδικαλιστικές κινήσεις, κινήματα και παράγοντες με τη στάση και τα έργα τους ανεξάρτητα αν το κάνουν συνειδητά ή μη, γίνονται συνένοχοι σε αυτή την επίθεση, με την αναμονή πολύ περισσότερο, την αδιαφορία, την παθητική επικύρωση.


Βιώνουμε ίσως τη μεγαλύτερη μεταπολεμικά οικονομική καπιταλιστική κρίση και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Σήμερα η καπιταλιστική κρίση αξιοποιείται  για την πρωτοφανή επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, με απολύσεις, ανεργία, περικοπές μισθών συντάξεων και των όποιων λαϊκών εργατικών δικαιωμάτων. Αύριο, για να αναταχθεί αυτό το βάρβαρο σύστημα, ίσως καταφύγει και στο έσχατο μέσο, στους γενικευμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που θα αφανίσουν τα πάντα.
 
Για όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν στην υπόστασή μας, στην υπόσταση του ίδιου του πλανήτη που ζούμε, καλούμε κάθε πατριώτη, κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε αριστερό και κάθε κομμουνιστή σε εκδήλωση–συζήτηση που διοργανώνει ο σύλλογος διάδοσης μαρξιστικής σκέψης «Γ.Κορδάτος» με εισηγητές έγκριτους επιστήμονες που θα περιγράψουν την κατάσταση που ζούμε και με τις προτάσεις τους, αλλά πολύ περισσότερο για να συμβάλλουμε μαζί μ’ αυτούς και όλοι εμείς που θα συμμετέχουμε στην εκδήλωση αυτή, ώστε να προσεγγίσουμε τους τρόπους και τα μέσα για τη διέξοδο απ’ αυτήν την κατάσταση. Να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει η αναγκαία σήμερα λαϊκή ανάταση, μέσα από ένα νέο λαϊκό μέτωπο-απαντοχή και ελπίδα αλλά και επιτακτικό καθήκον σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε.