Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ


Φίλες και φίλοι, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ο σύλλογος Γιάνης Κορδάτος, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σ’ ετούτο ’δω τον αγώνα και σε κάθε αγώνα που αντιμάχεται τη βαρβαρότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Εχθές ο Κεδίκογλου σε μια ανακοίνωση που αποτελεί μνημείο γκεμπελισμού, μας είπε για τους παχυλούς μισθούς των εργαζομένων, το χαράτσι της ΕΡΤ και την αδιαφάνεια της. Τι ξέχασε να μας πει; Ξέχασε να μας πει πως τους παχυλούς μισθούς των στελεχών και όχι των εργαζομένων, αυτοί οι ίδιοι τους καθιέρωσαν. Ξέχασε να μας πει πως τα αβάσταχτα χαράτσια που είναι θηλιά στο λαιμό μας, αυτός και οι όμοιοί του τα ψήφισαν. Ξέχασε να μας πει πως η αδιαφάνεια την οποία καταγγέλλει είναι προνόμιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

         
Από κοντά στην κυβέρνηση και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν αντισυστημικοί έδειξαν για άλλη μια φορά για ποιον δουλεύουν. Στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού χωρίς αιδώ.


Εχθές με διαδικασίες φαστ τρακ αντικαταστήσανε το σήμα της ΕΡΤ με μια μαύρη σελίδα. Διόλου δε μας ξενίζει αυτό το γεγονός, αφού μαύρη είναι και η πολιτική τους. Φτάνει πια. Τρία χρόνια τώρα μας ρημάζετε. Τρία χρόνια μιας διαλύετε τις ζωές. Μας καταργήσατε τις συλλογικές συμβάσεις, μας δίνετε μισθούς πείνας, υποκλίνεστε στους γκαουλάιτερ της ΕΕ, εκτοξεύσατε την ανεργία στο 30% και μας πήγατε δεκαετίες πίσω αφού αναγκάσατε τη νέα γενιά να φεύγει από τον τόπο της. Ξεσκίσατε το σύνταγμα και εκχωρήσατε μέχρι τέλους την εθνική ανεξαρτησία. Κυβερνάτε με χουντικές μεθόδους.

Αυτό αποδεικνύουν οι 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι 4 πολιτικές επιστρατεύσεις, η άγρια καταστολή στις πλατείες, στις απεργίες, στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, στην Κερατέα και στις Σκουριές Χαλκιδικής. «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αυτή είναι η επιτομή της πολιτικής σας, μιας πολιτικής που ασκείται για μια χούφτα πλουτοκράτες.


Να είστε σίγουροι, όμως, ότι έχει ο καιρός γυρίσματα. Ότι θα έρθει η ώρα που δε θα ξέρετε που να κρυφτείτε. Που το λαϊκό οργισμένο ποτάμι θα σας παρασύρει. Ένα σας μηνύουμε: να μην κοιμάστε ήσυχοι. Η ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για νέους, ενωτικούς, μαζικούς, δυναμικούς και προσανατολισμένους αγώνες. Η ιστορία θα πάει προς τα μπρος. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ"