Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ


Η απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά για να κλείσει -ως ιδιοκτήτης της- την ΕΡΤ αποτελεί ένα ποιοτικό άλμα (με τον τρόπο που επέλεξε να το κάνει) στο ξήλωμα των συνδικαλιστικών, πολιτικών και ειδικά των δημοκρατικών κατακτήσεων. Το κλείσιμο της αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού για τον καλύτερο έλεγχο της προπαγάνδας υπέρ του συστήματος προκειμένου να κατευθύνει τις λαϊκές διαθέσεις και την ροή της πληροφορίας, ενώ ο αυταρχικός και χουντικός τρόπος που ιδιωτικοποιούν την ΕΡΤ έχει την δικιά του βαρύνουσα σημασία.

Ο χαρακτήρας της ΕΡΤ απέχει προφανώς παρασάγγας από έναν κρατικό φορέα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που πραγματικά θα ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Ακριβώς όμως το ότι ακόμα και αυτή η ΕΡΤ αποτελεί μια παραφωνία στην οργουελική κοινωνία που μας επιφυλάσσει ο διεθνής ιμπεριαλισμός και τα ντόπια του τσιράκια δείχνει πολύ καθαρά το μέγεθος της επίθεσης που εξελίσσεται και που θα ακολουθήσει.

Η επίθεση είναι συνέχεια μια πολιτικής της διάλυσης και υπονόμευσης κάθε τι που θυμίζει δημόσιο οργανισμό κάθε τι που μέχρι τώρα θεωρείτο ότι ανήκε στο δημόσιους κοινωνικούς τομείς του κράτους και της πρόνοιας που είναι στους χώρους της παιδείας, της υγείας, της ενέργειας, του νερού, της πληροφόρησης, του πολιτισμού μέχρι ακόμα και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους . Το ξεπούλημα του κρατικών και δημόσιων οργανισμών δεν θα σταματήσει αν δεν γκρεμοτσακιστεί η Κυβέρνηση των υποτακτικών της πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ. Συνέχεια θα έχουν οι ενεργειακοί πόροι και οι οργανισμοί που τους διαχειρίζονται όπως η ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ.

Η πολιτική αυτή πρέπει να περάσει δια πυρός και σιδήρου. Δεν τηρούν ούτε και τα προσχήματα μιας αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η Κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Αποφάσισε να κυβερνά με επιστρατεύσεις και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Το αστικό κοινοβούλιο χρησιμοποιείται σαν φύλο συκής.

Τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα καθώς και κάθε είδους αστυνομική αυθαιρεσία, οι επιστρατεύσεις των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, η θεωρία των άκρων και η νομιμοποίηση στην συνείδηση του ναζισμού στην Ελλάδα, η βία και η τρομοκρατία των ναζιστών ενάντια σε εργαζόμενους (ξένους και Έλληνες), είναι οι ακραίες εκφράσεις του κρατικής και παρακρατικής πολιτικής.

  • Καμία απόλυση στα ΜΜΕ και στην ΕΡΤ
  • Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων
  • Η ΕΡΤ θα παραμείνει ανοιχτή γιατί είναι περιουσία του ελληνικού λαού και δεν είναι κτήμα καμιας κυβερνησης
  • Οι συχνότητες δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ»